Friday, 14 October 2016

LOVE Insurance



If you really think about it, life insurance is really love insurance..

One of the best ways to prove your love..


Call me if you need one


For all your insurance needs..

Zulhaizal A. Pazir
016 366 1786



Wednesday, 12 October 2016

Penting ke ada Agen Insurans?




Antara yg penting dlm pengambilan insurans selain dari produk hebat & company insurans yg bagus adalah AGENTnya.. betul ker?
.
Produk yg bagus tanpa agen yg komited pasti susah ..
.
Org tak tau semua benda di dunia.. anda mgkn pakar dlm bidang anda, tp tidak bidang yg lain.. Bila tak tau urusan guaman anda lantik peguam, tak tau berkenaan account, anda lantik accountant.. tak tau insurans, anda lantik penasihat insurans!
.
Kenapa anda melantik & membayar kami utk menguruskn insurans anda? Selain menasihatkn dan update produk2 yg sesuai, bila kecemasan berlaku, anda blh hubungi kami utk bantu.. masa nak claim, anda pula msh dlm proses recovery, tak perlu susah2 nak ke insurans company.. Agen yg bertanggungjawab pasti akn dtg ke rumah atau ofis anda.. anda sign shj dan beri dokumen yg diminta..tu jer.. Mudah kan??
.
Selain dr kad perubatan yg mudah digunakan, Client biasanya tak pandai buat claim sendiri terutama claim2 yg kena isi form.
.
Cth. Follow Up treatment, accidental outpatient, pampasan kematian, pampasan penyakit kritikal, hilang upaya kekal, PA dsb...
.
Contoh di atas memerlukan anda mengisi form yg anda tak biasa dan perlu submit sekali dgn dokumen2 tertentu.. klu salah beri dokumen, terpaksa pulak blk rumah atau ke hospital utk mengambil dokumen yg perlu.. turun naik ofis insurans pulak dah.. kan buang masa tu.. aduhh..
.
Ini semua tak perlu terjadi jika anda ada agen yg serius dlm kerjayanya..
.
Samada agen itu bantu client atau menghilangkn diri lepas sign up, kena cuba ler baru tau..
.
Tapi jika anda terbaca artikel ini, tak perlu pergi jauh lg.. anda blh hubungi sy utk mengenali sy dan khidmat sy dgn lbh lanjut. In Shaa Allah, dgn pengalaman yg ada sy blh membantu anda.. sila lihat antara testimoni client2 sy.. claim2 ni ada yg hospital benefit, follow up reimbursement, pampasan dsb.. Dgn izinNya, sy dpt membantu mereka.



.





Sebarang pertanyaan:💡
Zulhaizal A. Pazir
Perunding Insurans Sepenuh Masa
Whatsapp/call/sms: 📞016 366 1786
.
#mypassion
#givinghopetofamilies
#Lovemyjob
#myresponsobility
#Icanthelpwithmoneyeverytimesomeoneneedit
#thisistheleastIcandotohelp
#riskmanagement
#makeadifference




There are so many guru and seminar teach us about investment and doing businesses but so little class or info about asset protection & insurance. That is why im in this line of biz..
.
Afterall, what is investment without a mechanism to protect them..its like a ship that sails without its lifeboat.. if the ship of life sank, at least a lifeboat can still save its passenger.. to think about it, even 'unsinkable' ship like Titanic have a lifeboat.. they know they cant guarantee Titanic to be unsinkable totally.. a lifeboat is their last defense to protect their passenger.. Our life also has no guarantee like Titanic.. we cant guarantee that illness, accident or death will never happen to us.. unless, of course if u r immortal..hehe..
.
U can try to prevent accident or illness by driving carefully, take supplementary food, exercise etc.. but if something bad still happen.. at least u have insurance as ur last defence to protect ur asset..
.
The first thing to do before building ur wealth is to create a solid foundation so that ur asset is still yours eventho bad weather happen..
.
Many years ago (26 or 27 yo.. now Im 39), when I was working in Fitness First, Subang Jaya, I met a businessman who told me.. 


"Zul, for me, insurance is the cheapest form of medical bill.. u dont want to pay medical bill with ur own money.. its very expensive.. take insurance as soon as possible especially when u are still young.. its the cheapest.. and u sure need it one day.." 

(fyi, he's not an insurance agent..)
.
I took that advice and bought my first life insurance policy that same year.. i still remember I felt like I am a very responsible person after signing the application..hehe.. I knew Im doing something good for myself.. I knew I will not burden my family if something bad happen.. I knew im taking the first step of managing my finances well..
.
Little that I know im going to be an insurance agent one day.. :) but that is another long story..
.
Insurance is part of financial planning, its not complete without it..
.
If u need advice rgdg insurance and need someone u can trust to look after your account.. Do call or pm me.. Ill be glad to help u.
.
Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786
.
#mypassion
#Icanthelpwithalotofmoneyeverytimesomeoneneedit
#thisiswhatIcandotohelpothers
#Ilovemyjob
Hari ini jadual penuh dgn memberi perkhidmatan kpd existing client.. dari hantar polisi, tlg review polisi, tukar kad debit sehinggalah bantu buat claim..

malam ni klu jadi, ada lagi appt dgn existing client yg katanya berminat utk upgrade..

Inilah kehidupan aku.. aku enjoy & gembira dpt memberi khidmat kpd semua.. knp aku buat semua ni?

Sebab aku tau bila musibah berlaku, nak bantu dgn wang ringgit yg banyak setiap kali, aku tak mampu..

Tapi klu aku dpt nasihatkn seseorang merancang risiko dgn betul, aku tau aku dah bantu selamatkn seseorang itu bila2 masa kecemasan berlaku.. hanya ini yg aku mampu...
.
.
Perunding Insurans Anda & Keluarga
Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786

#Ilovemyjob
#wegivehopetoyouandyourfamily
#usahadantawakkal