Friday, 14 October 2016

LOVE Insurance



If you really think about it, life insurance is really love insurance..

One of the best ways to prove your love..


Call me if you need one


For all your insurance needs..

Zulhaizal A. Pazir
016 366 1786



Wednesday, 12 October 2016

Penting ke ada Agen Insurans?




Antara yg penting dlm pengambilan insurans selain dari produk hebat & company insurans yg bagus adalah AGENTnya.. betul ker?
.
Produk yg bagus tanpa agen yg komited pasti susah ..
.
Org tak tau semua benda di dunia.. anda mgkn pakar dlm bidang anda, tp tidak bidang yg lain.. Bila tak tau urusan guaman anda lantik peguam, tak tau berkenaan account, anda lantik accountant.. tak tau insurans, anda lantik penasihat insurans!
.
Kenapa anda melantik & membayar kami utk menguruskn insurans anda? Selain menasihatkn dan update produk2 yg sesuai, bila kecemasan berlaku, anda blh hubungi kami utk bantu.. masa nak claim, anda pula msh dlm proses recovery, tak perlu susah2 nak ke insurans company.. Agen yg bertanggungjawab pasti akn dtg ke rumah atau ofis anda.. anda sign shj dan beri dokumen yg diminta..tu jer.. Mudah kan??
.
Selain dr kad perubatan yg mudah digunakan, Client biasanya tak pandai buat claim sendiri terutama claim2 yg kena isi form.
.
Cth. Follow Up treatment, accidental outpatient, pampasan kematian, pampasan penyakit kritikal, hilang upaya kekal, PA dsb...
.
Contoh di atas memerlukan anda mengisi form yg anda tak biasa dan perlu submit sekali dgn dokumen2 tertentu.. klu salah beri dokumen, terpaksa pulak blk rumah atau ke hospital utk mengambil dokumen yg perlu.. turun naik ofis insurans pulak dah.. kan buang masa tu.. aduhh..
.
Ini semua tak perlu terjadi jika anda ada agen yg serius dlm kerjayanya..
.
Samada agen itu bantu client atau menghilangkn diri lepas sign up, kena cuba ler baru tau..
.
Tapi jika anda terbaca artikel ini, tak perlu pergi jauh lg.. anda blh hubungi sy utk mengenali sy dan khidmat sy dgn lbh lanjut. In Shaa Allah, dgn pengalaman yg ada sy blh membantu anda.. sila lihat antara testimoni client2 sy.. claim2 ni ada yg hospital benefit, follow up reimbursement, pampasan dsb.. Dgn izinNya, sy dpt membantu mereka.



.





Sebarang pertanyaan:💡
Zulhaizal A. Pazir
Perunding Insurans Sepenuh Masa
Whatsapp/call/sms: 📞016 366 1786
.
#mypassion
#givinghopetofamilies
#Lovemyjob
#myresponsobility
#Icanthelpwithmoneyeverytimesomeoneneedit
#thisistheleastIcandotohelp
#riskmanagement
#makeadifference




There are so many guru and seminar teach us about investment and doing businesses but so little class or info about asset protection & insurance. That is why im in this line of biz..
.
Afterall, what is investment without a mechanism to protect them..its like a ship that sails without its lifeboat.. if the ship of life sank, at least a lifeboat can still save its passenger.. to think about it, even 'unsinkable' ship like Titanic have a lifeboat.. they know they cant guarantee Titanic to be unsinkable totally.. a lifeboat is their last defense to protect their passenger.. Our life also has no guarantee like Titanic.. we cant guarantee that illness, accident or death will never happen to us.. unless, of course if u r immortal..hehe..
.
U can try to prevent accident or illness by driving carefully, take supplementary food, exercise etc.. but if something bad still happen.. at least u have insurance as ur last defence to protect ur asset..
.
The first thing to do before building ur wealth is to create a solid foundation so that ur asset is still yours eventho bad weather happen..
.
Many years ago (26 or 27 yo.. now Im 39), when I was working in Fitness First, Subang Jaya, I met a businessman who told me.. 


"Zul, for me, insurance is the cheapest form of medical bill.. u dont want to pay medical bill with ur own money.. its very expensive.. take insurance as soon as possible especially when u are still young.. its the cheapest.. and u sure need it one day.." 

(fyi, he's not an insurance agent..)
.
I took that advice and bought my first life insurance policy that same year.. i still remember I felt like I am a very responsible person after signing the application..hehe.. I knew Im doing something good for myself.. I knew I will not burden my family if something bad happen.. I knew im taking the first step of managing my finances well..
.
Little that I know im going to be an insurance agent one day.. :) but that is another long story..
.
Insurance is part of financial planning, its not complete without it..
.
If u need advice rgdg insurance and need someone u can trust to look after your account.. Do call or pm me.. Ill be glad to help u.
.
Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786
.
#mypassion
#Icanthelpwithalotofmoneyeverytimesomeoneneedit
#thisiswhatIcandotohelpothers
#Ilovemyjob
Hari ini jadual penuh dgn memberi perkhidmatan kpd existing client.. dari hantar polisi, tlg review polisi, tukar kad debit sehinggalah bantu buat claim..

malam ni klu jadi, ada lagi appt dgn existing client yg katanya berminat utk upgrade..

Inilah kehidupan aku.. aku enjoy & gembira dpt memberi khidmat kpd semua.. knp aku buat semua ni?

Sebab aku tau bila musibah berlaku, nak bantu dgn wang ringgit yg banyak setiap kali, aku tak mampu..

Tapi klu aku dpt nasihatkn seseorang merancang risiko dgn betul, aku tau aku dah bantu selamatkn seseorang itu bila2 masa kecemasan berlaku.. hanya ini yg aku mampu...
.
.
Perunding Insurans Anda & Keluarga
Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786

#Ilovemyjob
#wegivehopetoyouandyourfamily
#usahadantawakkal

Tuesday, 16 August 2016




Kos perubatan masa kini boleh menyebabkan poket anda kosong, simpanan lebur,aset tergadai.. malah yg bankrupt pun ada!
.
Pengurusan risiko yg betul amat penting utk mengelakkan aset keluarga tergadai begitu shj. Jgn pandang remeh.. pada sesiapa yg dah ada insurans sekalipun, sentiasalah review insurans anda. Pastikan ia menepati dgn keadaan semasa skrg.
.
Anda mgkn tak tahu, tapi sy dah bbrp kali lihat sendiri bil2 hospital yg mencecah ratusan ribu! Bil hospital RM 300,000 jg pernah sy lihat! Oleh itu, rancanglah pengurusan risiko anda dgn baik.
.
Pada sesiapa yg berminat utk memiliki kad perubatan yg mempunyai Had Tahunan tinggi ~ dari rm850,000 - rm1.8juta setahun & Tiada Had Sepanjang Hayat, hubungi sy di talian dibawah.
.
Jika anda perlukn khidmat utk review polisi sbb dah tak ingat apa yg anda byr selama ini, anda jg blh hubungi sy. In Shaa Allah, sy akn berusaha yg terbaik utk membantu.
.
Terima kasih.

Perunding Insurans Anda & Keluarga
Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786

Monday, 1 August 2016

Kalau mereka faham...



 Kalaulah orang benar2 faham apa insurans boleh buat untuk diri mereka & keluarga..  ia pasti akan menjadi yang pertama sekali dibayar sebelum yang lain.

Dulu, masa tak paham insurans, saya pun sama jg ler.. skeptikal tinggi.. jadi, selalu ler lengahkan masa amik insurans.. nasib tak jadi apa2..

Tapi skrg, bila dah belajar, dah faham, tau caranya, teknikalnya, perbezaannya, cara claim... claim client juga dah banyak saya buat, Alhamdulillah.. Perspektif saya ttg insurans berubah sepenuhnya..

Kini saya lebih kepada mahu membantu orang ramai.. Sangat berbeza dengan masa saya mula2 join insurans dulu.. masa tu terlalu kuat push prospek.. mgkn sbb hanya nampak wang semata.. tapi skrg tak lagi.. saya lebih kepada berkongsi pengetahuan supaya pelanggan dapat yg terbaik sesuai dgn keperluan mereka.

Anda juga perlukan khidmat nasihat? PM atau hubungi talian dibawah.. saya akan bantu yg terbaik dengan izinNya.. In Shaa Allah..

Perunding Insurans Anda & Keluarga

Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786

#takkenalmakatakcinta #pentingnyapengurusanrisiko #servicingmindset #ProvidenceMalaysia #wemakeadifference

Wednesday, 27 July 2016

Ofis Baru Kami - Providence Malaysia



Alhamdulillah.. akhirnya yang dinantikan sekian lama.. office baru kami di Parklane Commercial Hub, Kelana Jaya..

Kami akan berpindah dari office sementara kami sejak 3 tahun lepas di Desa Jaya, Kepong ke Kelana Jaya dan akan mula beroperasi seperti biasa pada Jumaat ini, 29th July 2016.

Mempunyai dua tingkat. Tingkat 3 & 4.. access dgn tangga atau lif.

Tingkat 3 lebih kepada office environment dengan bilik meeting & training.. Tingkat 4 lebih santai & mempunyai konsep café.. sesuai untuk discussion dgn biz associates & clients..


Kepada sesiapa yang berminat :

mahukan environment kerja yang baru,

mahu challenge yang baru,

mahu meningkatkan pembangunan diri (personal development) ,

suka membantu orang lain,

mahu mengubah sumber pendapatan,

perlukan support,

mahu bekerja sendiri,

mahu merubah cara hidup diri & keluarga

dan berseronok melakukannya..

Hubungi saya untuk cara2 menjadi biz associates dengan kami..

Terima kasih..


Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786

‪#‎ProvidenceMalaysia ‪#‎Alhamdulillah ‪#‎blessed ‪#‎moretocome ‪#‎newoffice ‪#‎Providencefamily‪#‎ProvidenceMalaysia ‪#‎Alhamdulillah ‪#‎blessed ‪#‎moretocome ‪#‎newoffice ‪#‎Providencefamily











Saturday, 16 July 2016

Pastikan anda kata TAK NAK pada Insurans & kad perubatan...




- Jika anda memang mahu keluarga struggle financially


        - Seorang yang tak bertanggungjawab

- Suka berbelanja melebihi had tiap bulan.. 

        - Percaya menghabiskan wang sia2 adalah gift utk keluarga, bukannya menyimpan

- Anda Superman, Thor, Doomsday, Ultraman dan sewaktu dengannya...


Selain dari itu, anda boleh hubungi saya..
 


Perunding Insurans Anda & Keluarga
Zulhaizal A. Pazir
016 - 366 1786

Friday, 15 July 2016

Company kan dah cover, perlu ke nak amik insurans? Membazir jer...




Diceritakan oleh salah seorang associate kami.. Kisah Benar ni.. Mesti Baca..

Lebih kurang dua bulan lepas associate kami ada berjumpa seseorang.. Sangat urgent mencari insurans utk dirinya.. tetapi malangnya... kami sudah tak dapat bantu lagi..
Insurans lain dah reject, apply dengan kami pun tidak akan ada bezanya.. Sudahnya, beliau bercerita kepada associate kami bagaimana dulu beliau langsung tidak endahkan pengurusan risiko.. memandang remeh dan merasakan insurans suatu pembaziran kerana company beliau berkhidmat dah cover semua kos perubatan ~ perlindungan unlimited untuk beliau dan keluarga sekali.

Apa yang beliau tak tau (atau buat tak tau), company beliau hanya cover apabila beliau masih berkhidmat sahaja.. Malangnya disebabkan penyakit yang beliau hidapi sejak pertengahan tahun lepas menyebabkan beliau tidak boleh lagi melakukan pekerjaan dan akhirnya company beliau terpaksa melepaskan beliau pada awal tahun ini.. Maka tamatlah juga perlindungan perubatan unlimited dari company beliau.

Sejak itu, beliau terpaksa menggunakan duit simpanan dan menggadai aset keluarga sehingga hampir habis utk segala kos perubatan, supplement dsb. Wang separation dari company pula beliau gunakan utk cover kos sara hidup dan hutang keluarga. Tapi setiap bulan, ia juga makin susut sebab tiada income bulanan yg masuk lagi.. Isteri pula tak bekerja dan sekarang terpaksa menjaga suami yg sakit selain anak2 yang masih kecil.

Ketika inilah penyesalan berlaku kerana selama ini tidak pernah ambil tau dan memandang rendah pengurusan kewangan & pengurusan risiko. Bila anak2 dan isteri turut susah lebih menyesal lagi beliau rasai. Tergamak ke tengok anak isteri ke sana sini minta bantuan?

Semoga ini tidak berlaku pada kita semua.. Jangan ambil mudah. Selalu saya nasihatkan orang, walaupun bersyukur company kita kerja ada coverage insurans, sediakan juga personal insurans.. lebih baik bergantung pada diri sendiri daripada bergantung dengan orang lain.

Kes2 sebegini saya juga dah jumpa bbrp kali sepanjang saya terlibat dalam bidang insurans ini.. Yang tahap merayu pun ada.. Harap kita semua dapat ambil iktibar drpd kisah benar ini..

Laut bergelora tiba2 boleh menenggelamkan kapal kehidupan. Sentiasa sediakan 'lifeboat' sebagai Plan B supaya keluarga kekal terapung sekiranya kapal kehidupan kita karam.

Hubungi saya untuk khidmat nasihat Plan B kewangan anda..


"Hope for the Best, but always be prepared for the worst"