Monday, 18 May 2015

Dalam bulan ni sj dah ada bbrp clients saya yang dimasukkan ke hospital atas sebab2 penyakit dan kemalangan.. Musibah berlaku bila2 masa.. Alhamdulillah, mereka telah bersedia. 
.
Petang tadi pun ada seorang anak client sy yang dah selamat discharge dr hospital. Tadi sy melawat ler sekejap sebelum discharge.. Anak ini dimasukkan ke hospital kerana apendiks. Bil hospital dalam RM 9000 lbh td.. (huuu... makin mahal..klu tak silap dlm dua tiga tahun lepas dalam 6-7k jer.. sekarang..) Tapi Allianz tanggung 100%.. Mmg terbaik Allianz..
.
Bapanya bercerita pada saya tadi, pagi Jumaat lps, mulanya beliau bawa anak ke Hospital Kerajaan sbb sakit perut teramat sangat.. doktor sahkn mmg appendiks, tetapi pembedahan kena masuk waiting list sebab ramai patient..
.
Kesian tengok anak yang sakit teruk.. mmg tak boleh tunggu dah.. Beliau bawa anaknya terus ke Tropicana Hospital pada hari yang sama juga. Kad perubatan Allianz kan ada.. baru amik pulak tu dlm December 2014.. Alhamdulillah, admission dan rawatan pun cepat.
.
Kalaulah takde insurans, hari ni macamana nak bayar RM 9800 tue? Pasti kewangan dan simpanan keluarga yang akan terjejas..
.
Inilah kelebihan mempunyai insurans.. peace of mind.. bila tragedi berlaku tiba2, tak ler risau mana nak cari duit.. paling penting ambil perlindungan yang lengkap.. satu lagi yang sgt penting.. agent yg anda lantik komited atau tidak.. produk bagus, agent tak nak servis pun tak guna gak..
.
Apa pun, paling best untuk saya tadi, bila dengar seseorang mengucapkan terima kasih atas nasihat dan servis yang kita beri.. Mmg puas bila dapat membantu masyarakat.. That is why for me, doing insurance is a noble thing to do.. another way for me to help others.
.
Akhir sekali, sesiapa memerlukan khidmat nasihat berkenaan insurans, anda bolehlah PM atau hubungi saya di talian ini.. 016 366 1786. Terima kasih..
.
Zulhaizal A. Pazir
Perunding Insurans Anda