Thursday, 20 November 2014

Contoh Claim Insurans Allianz Powerlink..


Tahun lepas & tahun ini banyak claim insurans yang saya dah buat. Terutamanya kos perubatan. Ini adalah salah satu darinya yg pernah saya buat tahun ini. Alhamdulillah, Kad perubatan Allianz memang terbaik! Cover sepenuhnya kos perubatan. Tiada ko insurans!

Inilah pentingnya menyediakan perlindungan lebih awal. Kerana musibah berlaku bila2 masa sahaja. Bila berlaku, kita telah bersedia dan tidak membebankan kewangan keluarga.


Kisah benar:


Bila dalam kesakitan teramat sangat dan dalam kecemasan. Rawatan diperlukan secepat yang mungkin. Kebetulan pula ketika itu hospital berdekatan adalah hospital swasta shj. Hospital kerajaan terlalu jauh. Ditakuti boleh membahayakan diri jika terlewat mendapatkan rawatan. Nasib baiklah ada kad perubatan Allianz yang boleh membantu. Boleh terus pergi ke hospital swasta utk rawatan yg pantas. Tak perlu pening kepala berkenaan masalah bayaran. Ini adalah salah satu senario yang pernah terjadi pada client saya sendiri. Inilah juga satu lagi sebab kenapa kita patut menjaga kewangan diri sendiri & keluarga dan bukannya mengharapkan kerajaan bantu semata mata.

Jika keadaan kecemasan yang sama berlaku dan kebetulan hospital swasta adalah yang paling dekat, adakah anda sanggup membahayakan orang tersayang yang sedang sakit dengan rawatan yang lambat kerana tak mahu pergi ke hospital swasta? Sudahkah anda dan keluarga bersedia untuk keadaan ini?


Jangan tunggu lama2, takut menyesal nanti. Perancangan kewangan & insurans adalah sesuatu yang penting dan mesti dilakukan secepat yang mungkin. Terutama sekali kerana kos perubatan yang semakin meningkat saban tahun.

Saya sendiri sudah terima banyak panggilan meminta bantuan mahukan insurans kerana sudah ada masalah kesihatan. Ada kes yg saya boleh bantu (dengan kondisi kesihatan yang terpaksa dikecualikan) ada juga yg x dpt tolong dah. Menyesal kemudian mmg tak berguna lagi. Oleh itu kasihanilah orang tersayang, jangan bebani mereka bila masalah berlaku. Rancanglah perlindungan insurans anda lebih awal.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut. Terima kasih.
Zulhaizal
Perunding Insurans Anda
016-366 1786

No comments:

Post a Comment