Wednesday, 3 September 2014

Kenapa Wanita Perlukan Insurans.

Kenapa wanita perlukan insurans juga???
.
Jawapannya, kehidupan sekarang yang lebih mudah terdedah kepada pelbagai risiko penyakit dan masalah kehidupan yg bakal timbul. Teruskan membaca..
.
Memanglah kita tak minta, tapi bagaimana kalau satu daripada penyakit berbahaya terjadi pada anda?
.
Pastinya orang pertama yang anda harapkan adalah suami anda sendiri. Tapi bayangkan suami yang anda harapkan sebagai pelindung kebajikan, tiba2 dia yg meninggalkan anda kerana tidak sanggup untuk menjaga anda yang sudah tidak berupaya lagi.
.
Suami tinggalkan anda yg sakit begitu sahaja bersama dengan anak-anak. Kos sara hidup, perbelanjaan rumah, belanja sekolah anak dan bil2 hospital macam mana?
.
Masalah yg berlaku, pernah beberapa kali saya jumpa wanita yang lepas tangan dan serahkan sepenuhnya tentang menyimpan dan merancang kewangan kepada suami. Ini bukan zaman dulu.. Zaman sekarang tak boleh lagi seperti ini. Kena ambil tau juga.
.
Walaupun begitu, kami sentiasa doakan dan berharap supaya perkara di atas tidak terjadi kepada anda, pembaca yang saya hormati. Tetapi sekadar berharap saja mmg tak cukup.. lebih baik lagi kalau merancang persediaan lebih awal.
.
Jadi apakah persediaan anda? Kes macam ini memang pernah berlaku sebelum ini. Pernah keluar surat khabar pun beberapa kali. Bertindaklah dengan bijak. Lindungilah diri anda mulai daripada sekarang. Jangan buat tak tau dan jangan ambil mudah.
.
Rancanglah kewangan anda dengan bijak.
.
Untuk maklumat lanjut, hubungi saya di talian 016-3661786
.
Zulhaizal A. Pazir
.
"Expect the best, but be prepared for the worst"

No comments:

Post a Comment