Wednesday, 26 March 2014

Tips Hari Ini: Kesilapan Dalam Proses Mengambil Insurans


Sesuatu yang ramai orang buat silap dalam pemilihan insurans, adalah bila mereka bertanya dan menerima nasihat tentang insurans daripada kenalan, kawan, saudara, isteri atau suami, rakan kerja, adik beradik, forum internet atau sesiapa sahaja yang tidak terlatih dalam bidang insurans. Pendek kata, orang yang ditanyakan bukannya perunding insuran professional!

Pada pandangan saya, walaupun orang yang ditanyakan memang bermaksud baik tampil memberi nasihat untuk membantu, tetapi masalah yang berlaku adalah, info yang mereka beri berkemungkinan besar tidak tepat. Ini kerana mereka tidak terlatih dalam bidang insurans, tidak mendapat latihan professional setiap tahun dan tidak update dalam perkembangan semasa berkenaan insurans.

Sebagai contoh perbandingan, ia seolah2, seorang yang sakit tidak pergi minta nasihat dari doktor, tapi pergi jumpa pekerja kilang. Sudah tentu nasihatnya tidak tepat!

Bila kereta anda rosak, untuk mendapatkan nasihat dan repair yang betul, sudah tentu anda pergi jumpa mekanik professional, betul tak? Takkan nak tanya Chef pulak. Bertambah rosak kereta anda nanti.

Begitu juga, dengan insurans.. Jangan letak risiko perancangan kewangan anda dan keluarga ditangan orang yang salah. Anda dan keluarga mungkin berdepan dengan masalah kewangan suatu hari nanti.

Kenapa saya tulis begini, kerana sudah beberapa kali, saya berjumpa dgn mereka yang bertanyakan khidmat nasihat dari orang yang salah. Ada kes yang cancel insurans polisi! Kerana kawan, ibu bapa kata rugi amik insurans. Akhirnya, sekarang nak ambil semula, dah ada condition dan lebih mahal dari dulu. Menyesal pun tak guna dah..

Ada isteri (housewife) yang kata tak perlu amik insurans pada suami mereka yang dah nak amik insurans untuk satu keluarga. Akhirnya, anak sakit, terpaksa kosongkan simpanan, bergadai sana sini bayar kos perubatan sendiri.

Ini antara kes, yang pernah saya jumpa sepanjang saya menceburkan diri dalam bidang insurans. Kadang2 tak terkata dibuatnya.. Di forum internet lebih teruk lagi.. Yang tak tau langsung berkenaan insurans pun bagi pendapat. Kadang2 saya geleng kepala tengok mereka yang tidak tahu menahu berkenaan insurans bagi nasihat kepada orang ramai berkenaan insurans. Ada yang kata insurans tipu dan sebagainya. Haaa.. ini nasihat yang lebih teruk..Nasihat ini datang dari mereka yang langsung tidak faham insurans. Kalau anda dengar nasihat begini dan ikut, anda telah meletakkan risiko kewangan anda dan keluarga dalam bahaya.

Kepada mereka yang ditanya pula, saya sarankan, lebih baik anda directkan mereka yang bertanya kepada agent yang anda kenal dan tahu agent ini terlatih, berlesen dan professional dalam bidangnya.

Oleh itu, kepada sesiapa yang mahu khidmat nasihat berkenaan insurans, sentiasalah mencari dan bertanyakan dari mereka yang terlatih, komited dan professional dalam bidang insurans. Walaupun saya tahu memang ada orang pernah ditipu dengan insurans agen. Curi duit caruman dsb.. Ada juga kes insurans agent, lepas sign up client, terus hilang tanpa khabar berita. Takde follow up, takde servis, buku polisi pun tak bagi! Tapi bukan semua agen begitu. Ada yang professional, sangat komited dan passionate dengan kerjayanya. Agent ini ada dan memang anda kena cari.. :) 

Pendek kata, dalam setandan pisang, bukan semua yang busuk. 

Perbandingan lain, jika anda pergi restoran dan makanan kat restoran itu tak sedap. Servis tak bagus. Adakah anda akan menyalahkan semua restoran dan stop makan kat luar? Tidak bukan. Anda mungkin stop makan kat restoran tu jer, tapi takkan stop makan kat restoran lain. Begitu juga jika kereta anda rosak, anda pergi jumpa mekanik, dan mekanik itu rupanya tidak bagus dan menipu anda. Adakah anda berhenti hantar kereta ke workshop yang lain? Tidak bukan? Anda pasti kena mencari workshop yang lain juga.

Begitu juga dengan insurans agent.

Perlu diingat, bukan semua agent melakukan perkara yang salah. Jangan disebabkan kesilapan seorang agent insurans, anda hukum semua agen dan berhenti mengambil insurans selamanya. Itu bukan keputusan yang bijak. Keputusan itu sebenarnya lebih bahaya kepada anda sendiri. Anda dan keluarga anda juga yang rugi. Jika ada yang melakukan kesalahan seperti menipu, anda berhak membuat laporan ke pihak atasan bersama dgn bukti.

Akhir sekali, saya ulang, sentiasalah bertanyakan dari mereka yang terlatih, komited dan professional dalam bidang insurans. In Shaa Allah, jika anda benar2 mencari, anda akan jumpa mereka yang mempunyai kualiti seperti yang saya sebutkan.

Sekian sahaja tulisan saya kali ini..

Terima Kasih,

Zulhaizal A. Pazir
Perunding Insurans Anda
016-366 1786

Tuesday, 25 March 2014

Baru sbntr td berbual dgn seorang prospek yg mana sy pernah menghubungi beliau lbh kurang 2 tahun lps.

Berbeza dgn perbualan 2 tahun dulu, beliau lgsg tdk memberi peluang utk sy menjelaskn ttg kelebihan memiliki insurans. Jawapan pantas tidak berminat.. Dan tidak berminat shj yg disebut.

Kali ini, sy agak terkejut sbb suara agak open dan lebih berminat utk tahu lbh lanjut berkenaan plan insurans. Bila diselidiki, barulah saya tau beliau baru shj mengalami kemalangan bbrp bulan lps.

Bil hospital beliau mencecah RM 29,000! Company insurans beliau cuma cover RM 7,000 shj. Insurans personal lain yg beliau ada hanyalah PA shj tanpa ada cover utk rawatan hospital. Beliau bgtau cuma dpt rm800 shj dr PA insurans tu. Mgkn dr hospital income benefit.

Selebihnya bil berjumlah RM 21,000 keluarga yg tanggung!

In Shaa Allah, akan berjumpa beliau dlm masa terdekat ini utk membincangkn plan yg lengkap utk beliau. Kemungkinan akan ada condition atau sedikit exclusions disebabkn kemalangan tersebut.

Moral of the story.. Musibah berlaku bila2 masa. Bacalah suratkhabar..jgn butakan mata anda. Jgn ingat tragedi yg berlaku pd org lain tidak akan berlaku pada anda.. Jgnlah ingat kita masih muda tidak akan kena sebarang penyakit atau kemalangan. 

Elakkan masalah kewangan melanda jika kes seumpama ini berlaku. Jgn susahkn keluarga anda! Medical kos pun dah naik harga baru2 ini. Luangkn sedikit masa utk merancang kewangan. Jika anda blh luangkn masa utk benda2 lain, sedikit masa utk merancang kewangan tidak akan menjejaskn anda, malah ia mgkn membantu anda dan keluarga bila anda memerlukan. Jgn berlengah lg. Buatlah keputusan bijak.

Akhir sekali, ambillah insurans sementara anda masih sihat. Klu dah ada problem, mungkin akan ada conditions, exclusions atau silap2 insurans reject terus. Ketika itu, nak menyesal pun dah tak berguna.

Jika berminat utk mendapatkan khidmat nasihat, hubungi saya utk maklumat lanjut. In Shaa Allah, saya akan membantu.Talian saya di 016-366 1786

Saturday, 22 March 2014

Allianz Expects Insurance Market Size To Double In 20 Years

The more reason why doing insurance biz is good especially with Allianz.. Jika anda mahukan kelainan. Mahukan perubahan tapi tidak punya banyak modal. Tidak ada pengalaman. Mahu berjaya dalam hidup. Mahukan kebebasan masa. Komited & Ingin belajar.

Jangan lepaskan peluang yg besar ini. 

1. Kami mempunyai mentor yg berpengalaman. 
2. Latihan yang lengkap
3. Sistem dan support yang kuat
4. Market yang sangat besar
5. Peluang memiliki empayar franchise anda sendiri di mana shj anda mahu
6. Produk sedia ada terbaik di pasaran. 
7. Produk kalis inflasi. 
8. Peluang membina empayar biz franchise anda dgn company yg telah mempunyai Jenama/Brand yg kuat dan diiktiraf antara Terbaik di dunia. 

Pilihan sebenarnya ditangan anda.. Peluang di depan mata akan berlalu begitu shj jika anda tidak bertindak. Jika berminat utk mengetahui dgn lebih lanjut, hubungi saya segera di talian 
016 - 366 1786. Terima kasih.

Zulhaizal A. Pazir

 
Published: Thursday March 13, 2014 MYT 12:00:00 AM
Updated: Thursday March 13, 2014 MYT 10:33:01 AM

Allianz expects insurance market size to double in 20 years

Heise:’It will be fast and easy process for the families.’
Heise:’It will be fast and easy process for the families.’
KUALA LUMPUR: Allianz Malaysia expects the Malaysian insurance market to double its size in 20 years, as demand for annuities will be boosted by an ageing population.

The insurer estimated the ratio of Malaysians aged above 65 years would increase to 15% of the country’s population by 2033, compared with current level of between 7% and 8%.

“Over the next decade, we expect premiums to increase by an average of 7% a year,” Allianz Group chief economist Prof Michael Heise told a press conference yesterday.

“The asset market will also grow fast in the next few years,” he said.

Total gross premium in the life and non-life insurance market in Malaysia was estimated at RM45.6bil as of the end of last year, which is smaller compared with neighbouring Thailand and Indonesia.

Like most Asian countries, insurance penetration rate is also relatively low at less than 1.5% of its gross domestic product.

Heise projected that the Malaysian economy would expand 5% this year, faster than the 4.7% achieved last year.

The expansion, he said, would be driven by higher private investment and stronger exports, despite concerns over a slowdown in China.

Responding to queries on Allianz’s exposure to the missing Malaysia Airlines MH370 plane, Allianz Malaysia chief executive officer Jens Reisch confirmed that five passengers were identified as its clients. Four were Malaysians and one, a Chinese student.

“Among them were four life insurance policies and one for personal accident,” he said. Reisch did not have the information as to which passenger possessed which policy.

Declining disclosure the amounts, he said that the policies were in the normal claims range.

“As part of the insurance industry, we must await confirmation before we begin settling claims. We are concerned and should we need to release those claims, it will be a fast and easy process for the families,” Reisch said.

Source:
http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2014/03/13/Steady-premium-growth-Allianz-expects-insurance-market-size-to-double-in-20-years/